Ouder en kind zwemmen

van zwemschool Linda te Wagenborgen


Wij bieden vier keer in de week ouder en kind zwemlessen aan voor kinderen vanaf vier maanden tot en met vier jaar. Deze lessen worden in groepsverband gegeven. Samen met u leren wij uw kindje spelenderwijs om te gaan met water. De kinderen krijgen vanaf 1 jarige leeftijd ook zwembandjes om zodat zij snel zelfstandig zich kunnen voortbewegen in het water. Deze groepen zijn opgedeeld in drie verschillende leeftijdsgroepen zodat uw zoon en dochter altijd leeftijdsgenootjes om zich heen hebben.

Baby’s op tijd aanmelden i.v.m. een wachtlijst!

Babyzwemmen en dreumeszwemmen (4 maanden tot 1,5 jaar)

Geen grotere pret dan waterpret. In het water kunnen jonge kinderen vrij bewegen en op onderzoek uitgaan. Ouder en kind gaan als het ware op ontdekkingsreis naar elkaar en in het water. Dit onder leiding van een gespecialiseerde zwemonderwijzer. Tijdens de les leren kinderen glijden, springen en bewegingen maken waarbij zij de weerstand van het water voelen. Er worden liedjes gezongen en de kinderen leren plezier te hebben in het zwembad.

Peuterzwemmen (1,5 -tot 2,5 jaar) en kleuterzwemmen (2,5 tot 4 jaar)

De peuters gaan verder met het vertrouwd raken met water. Tijdens de lessen gaat uw kind het water als speelobject zien. Dat betekent ook zelfstandiger bewegen en steeds meer vertrouwd raken met zijn of haar eigen kunnen. Het gaat de mogelijkheden zien, maar bijvoorbeeld ook hoe het geen water in de mond krijgt. Als ouder speelt u een belangrijke rol. U gaat met uw kind spiegelen. Dat houdt in dat u laat zien wat de bedoeling is en uw kindje doet u dan na.

We leren de kinderen zelfstandig te water te gaan en zelfstandig onder water te gaan. Omdat de kinderen gelijk vanaf 1 jaar met drijfmiddelen zwemmen leren zij al heel goed zich voor te bereiden voor de echte zwemlessen voor het A diploma.

Vanuit ouder en kind zwemlessen stroomt uw kind automatisch door naar de reguliere zwemlessen zodra zij vier jaar worden of indien zij hier eerder aan toe zijn starten wij met rie jarige leeftijd al met de reguliere zwemlessen.

(u hoeft uw kind dus niet opnieuw aan te melden voor de zwemlessen van het A diploma)

U kunt uw kind via het inschrijfformulier aanmelden voor de zwemlessen of ouder en kind lessen.

Extra informatie

  •  Na het inschrijven kunt u gelijk terecht, indien er geen wachtlijst is. (voor babyzwemmen is er momenteel een wachtlijst van  6 maanden)
  •  Indien uw kind nog niet zindelijk is graag even een zwemluier om doen.
  •  De lessen zijn 1x per week 30 minuten.
  •  Gemiste lessen mogen altijd worden ingehaald
  • Er mag elke week gewisseld worden van dag als u dit beter past